Česta pitanja:

 
Zašto vruće cinčati?

Toplo cinčanje, za razliku od zaštite površina čelika drugim metodama, predstavlja cjelovitu višegodišnju zaštitu. U kombinaciji s bojanjem, kvalitetna zaštita može trajati i dulje od pedeset godina. Toplo cinčanje je dosad najefikasnija i ekološki najprihvatljivija zaštita čelika od korozije u svijetu. Kako s tehnološkog, tako i s ekonomskog gledišta, metode toplog cinčanja naviše se koriste u zaštiti od korozije.

Često vidimo da se ljušti boja, kako da znamo da se to neće dogoditi nama?

Ljuštenje boje se najčešće događa jer se ograda boja odmah nakon cinčanja. Znači zatvori se cink koji nije kemijski odradio. Drugi razlog je korištenje nekvalitetnih boja.

Mi ostavljamo ogradu nekoliko dana da cink kemijski odradi i tek onda bojamo. Postavili smo jako puno ograda i do sada se niti jedna nije ljuštila.

Koliko traje boja?

Budući da koristimo kvalitetne boje, 5 godina sigurno ne. Imamo ograde koje smo bojali u antik i postavili prije više od 10 godina i još uvijek ne traže da ih se boja. WS patina je na mjestima i više od 5 godina i još uvijek nije potrebno bojati. Dosta ovisi lokacija ograde i koji su uvjeti.

Da li će dulje trajati kovana ograda ili ograda on inox-a?

I jedna i druga ograda će trajati nekoliko generacija. Prednosti kovane su što se može izvesti više toga, ima više figura, ako se ogrebe samo se popravi boja, s vremenom se može promjeniti boja. Kod inox ograde hoće požutjeti varovi, s vremenom gubi sjaj. Puno ovisi o majstoru koji radi i jednu i drugu.

Možete li napraviti ponudu za ogradu koje nema na vašim slikama?

Ograda ne mora biti naš model. Moguće je poslati sliku bilo koje ograde, bilo da ste ju negdje vidjeli ili skicirali na temelju ideje.

Da li računate cijenu po dužnom metru ili kvadratnom metru?

Za cijenu je najbitniji model, tj. koje figure idu. Po kvadratnom metru nikada ne računamo, jer ako iste figure idu na metar visine ili na dva metra visine, to ne poskupljuje ogradu za cijeli kvadrat, nego samo za razliku u visini kvadrata.

Najpoštenije je da se na temelju mjera obračunaju svi troškovi + posao. Tada se dobije prosječna cijena po metru dužnom.

Što vam je potrebno da napravite ponudu?

Budući da je svaka ponuda individualna, da bi se kvalitetno napravila, potrebno je znati:

- model ograde vas zanima,

- dimenzije vrata i okvira,

- da li trebaju krilna ili klizna vrata,

- da li trebaju metalni stupovi,

- lokacija ograde.